[Responsabilitat Global] Nueva edición Programa RSE.Pime · Abril 2022

 

[ca] Si no veus correctament aquest butlletí: Versió català ABRIL 2022

[es] Si no ves correctamente este boletín: Versión castellano ABRIL 2022
Responsabilitat GlobalEste boletín mensual tiene por objetivo ayudar a promover la cultura de la Responsabilidad Social en empresas y organizaciones

Respon.cat llança la nova edició del Programa RSE.Pime

ATENCIÓ PIMES: Un pla d’acció en RSE en 10 sessions per guanyar competitivitat orientant-se a un propòsit empresarial

 

 

 
  Llancem l’RSE.Pime 2022-2023, el programa de referència en Responsabilitat Social per a les pimes catalanes.
  Una nova oportunitat per fer un salt qualitatiu de la gestió de la Responsabilitat Social i orientar-se a un propòsit empresarial.
  L'acompanyament RSE.pime consta de vuit sessions en línia, dues sessions presencials grupal i dues consultories in company.
Voleu fer un salt qualitatiu en la gestió de la vostra RSE? L'RSE.Pime és la vostra oportunitat!
 
 
 

Més informació sobre l'RSE.Pime
 
 

Sol·licitud d'inscripció a l'RSE.Pime
 

✅    RSE.Pime és un programa pràctic d’implantació de la Responsabilitat Social a les Pimes catalanes

✅    Les empreses participants disposen d’un Pla d’acció a mida per mitjà d’un procés de 10 tallers grupals i dues consultories a l’empresa.

✅    Amb RSE.Pime es genera un espai d'intercanvi i debat amb pimes compromeses amb els valors i la sostenibilitat com a elements competitius de les organitzacions.

El programa RSE.Pime s’estructura com una xarxa d’aprenentatge de Responsabilitat Social que pretén la integració de la sostenibilitat en les pimes seleccionades com a participants.

Durant mig any, directius i directives de pimes es reuneixen un cop al mes en un grup amb totes les organitzacions participants per aprofundir en el sentit empresarial de l’RSE i desenvolupar el propi Pla d’acció. Facilita eines i procediments de millora en la gestió econòmica, social i ambiental  a partir  de  la  implantació  dels valors d’RSE a la cultura empresarial de l’organització.

La força d’RSE.Pime és que ofereix a les empreses de manera àgil un programa complet d’aprenentatge sobre l’RSE amb 10 tallers en grups reduïts de nivell directiu, més dues sessió de consultoria a l’empresa, i una darrera trobada general per avaluar, tot orientat a l’acció.

 

 

Preguntem a les empreses participants de l'edició actual

Què us ha aportat el Programa RSE.Pime? 


Artículos y reflexiones

Durant els darrers 15 anys he rebut les següents multes de trànsit, amb una mitjana de 110 euros anuals

Faig rendició de comptes corresponent al darrer exercici i de manera acumulada sobre el període de 15 anys (2006-2021) que fa que gestiono aquest indicador de les multes de trànsit rebudes, sobre el qual tinc un compromís d'urbanitat. En el seu moment, quan vaig decidir fer públic aquest indicador, l'opció va ser fer-ho a partir de l'import en multes atès que era la manera més fàcil i objectiva. [llegir més]

 
 

Fa 25 anys que disposo de mòbil: el compromís de minimitzar el canvi de mòbil

Faig una actualització de l'entrada publicada anteriorment. I és que justament avui fa 25 anys que disposo de mòbil. El primer, un Phillips Fizz, me'l va regalar en Tomàs Álvaro, que actuava de representant de Vodafone i tots dos érem regidors a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, tot i que en partits diferents. Es pot veure l'aparell a la foto, feta avui ja que conservo l'aparell de record tecnològic. Era dels que tenia antena desplegable. [llegir més]
 

Resumen de la Jornada Corresponsables de Barcelona #ODS17

Después del éxito de la Jornada Corresponsables en IESE - Barcelona del lunes 21 de Marzo, se puede ver este resumen del evento.

En la última de las mesas, han debatido sobre los retos de los ESG: Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, con Elena Galante, directora del Observatorio de Movilidad Sostenible del Club de Excelencia en Sostenibilidad; Xavier Cardona, director general de Colegio Censores y Jurados de Cuentas; Sofía Martín, directora de comunicación de Fundación Seres; y Sergio Colado, vocal del Pacto Mundial de Naciones Unidas España, junto a Sonia Ruiz, experta en Sostenibilidad de DIRCOM Catalunya como moderadora.

Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, ha subrayado que “la RSE tiene que nacer del buen gobierno”. “La Responsabilidad Social tiene que ayudar a crear empresas y sociedades más resilientes”, ha añadido. Canyelles ha dibujado un hilo evolutivo de la RSC hasta tomar fuerza en los consejos de administración con la declaración de propósitos de empresa que focalizan el impacto socialmente responsable, y ha indicado que “para pasado 2030, deberíamos pensar en un nuevo contrato social post ODS y debatir en torno al papel social de la empresa”.
 

El acto ha sido clausurado con la entrega de reconocimientos a las organizaciones que cada día construyen un mañana más sostenible y responsable.

La Jornada Corresponsables ha podido seguirse a través del hashtag #JAnuario2022BCN con más de 13,5 millones de impresiones. El acto también ha podido seguir vía streaming, superando a los 60.000 espectadores. 

Más info en: Respon.cat y otras asociaciones líderes en RSE, en la Jornada Corresponsales de Barcelona #ODS17

 

Dosier Corresponsables: Informes de sostenibilidad, transparencia y rendición de cuentas. Opinión de Josep Maria Canyelles, Marga de Rosselló, Noèlia Acosta, Patricia Reverter, Antoni Gómez y Marcos González

Corresponsables ha publicado el Dossier ‘Informes de sostenibilidad, transparencia y rendición de cuentas’ que analiza la nueva obligación de reportar desde el punto de vista de los auditores y otros asesores empresariales que han acompañado a sus clientes en esta nueva travesía hacia una transparencia y rendición de cuentas total de la mano del Colegio de Censores Jurados de Cuentas de Catalunya.

Josep Maria Canyelles, socio-consultor de Vector5, es uno de los expertos que aporta su opinión:

“Los EINF dan respuesta a una demanda normativa sobre unas materias concretas”

 
El reporte de información no financiera supone un nuevo paso en favor de la transparencia. Además, desde este año, también deberá ser presentado por empresas con más de 250 trabajadores. ¿Cómo han acogido las empresas esta nueva responsabilidad?

Las empresas comprenden que se trata de una obligación conveniente ya que mejora la capacidad de valorar el contexto no solo financiero sino de sostenibilidad en general de cada empresa obligada. Si para las compañías de mayor dimensión no supuso en la mayoría de casos un gran esfuerzo complementario, para las nuevas afectadas a partir de este ejercicio sí que ha comportado tener que entrar en un nuevo ámbito de información que en algunos casos les era desconocido, si bien se comprende que el futuro de la transparencia corporativa debe tener este enfoque amplio financiero y no-financiero. [leer más]

Esta entrevista forma parte del Dosier Corresponsables: Informes de sostenibilidad, transparencia y rendición de cuentas.