[Responsabilitat Global] Acte Reconeixement Bones Pràctiques · 15 desembre 2014


 

Si no veus correctament aquest butlletí:  |  Si no ves correctamente este boletín:
Versió en català NOVEMBRE 2014
\"\"

Aquest butlletí mensual té per objectiu ajudar a promoure la cultura de la Responsabilitat Social en empreses i organitzacions

Acte de reconeixement de Bones Pràctiques de Responsabilitat Social Empresarial · 15 de desembre 18’15h

  • Respon.cat organitza un acte de reconeixement de bones pràctiques de Responsabilitat Social que tindrà lloc el 15 de desembre a les 18h15 a la Llotja de Mar de Barcelona.
  • L’acte servirà per reconèixer el paper actiu de moltes pimes en l’articulació de compromisos d’RSE, a més de presentar línies d’acció per al proper any.



    El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i el president del Consell de Cambres de Catalunya, Miquel Valls, presidiran l’acte com a mostra de suport al reconeixement de les empreses que aposten per la millora de la competitivitat des del compromís a la societat.

    En aquest acte, Respon.cat presentarà un llibre amb un recull de fitxes de bones pràctiques d’RSE de pimes catalanes que amb naturalitat estan integrant la responsabiltat social en la gestió empresarial.

    També es mostraran els resultats d’una enquesta realitzada a empreses que van participar en programes referents de foment d’RSE a fi de conèixer l’escenari en què ens trobem i poder així planificar accions que donin resposta a les necessitats empresarials en matèria d’RSE.

    Us podeu inscriure des d’aquest enllaç o bé al telèfon 934 169 457 (Consell de Cambres)

    Targetó invitació en PDF: 2014-12-15_targetó_invitació_acte

  • Data i hora: Dilluns, 15 de desembre a les 18h15
    Localització: Casa Llotja de Mar, Passeig Isabel II, 1 08003 Barcelona
 

Reconèixer el paper actiu i compromès que porten a terme les pimes en RSE

 
Sovint les pimes queden ocultes de l'escenari públic quan es pensa en Responsabilitat Social. Molt sovint cal explicar que hi ha moltes més pimes que gran empresa compromeses en aquest enfocament de gestió. En aquest acte és pretén reconèixer el paper actiu i compromès que porten a terme les empreses petites i mitjanes en matèria de responsabilitat social.

Hi ha una tendència encara massa estesa a creure que la gestió de l'RSE és més pròpia de les empreses de dimensions més grans, fet que la realitat desmenteix.Tanmateix, és cert que sovint les pimes tenen tendència a no divulgar tant les seves bones pràctiques de responsabilitat social, ja sigui per manca de temps, recursos o canals, fet que comporta que la presència mediàtica dels casos que corresponen a empreses de major abast ocupin la centralitat.

Aquesta absència no beneficia el desenvolupament de l'RSE, ja que ni suposa un estímul per a les pimes ni incentiva la gestió socialment responsable de la cadena de proveïment de les grans, ni permet que la ciutadania es faci càrrec de la rellevància que aquest enfocament de gestió està prenent, per tal de donar lloc a un model que integri la gestió dels impactes socials, ambientals econòmics, laborals i de bon govern dins del cor de la gestió empresarial.

Aquesta publicació mostrarà, a partir de casos estudiats, que hi ha pimes molt diverses que gestionen l'RSE o, si es vol, que porten a terme bones pràctiques d'RSE. Encara que no es tracti d'un mostra a gran escala, sí que serveix per captar tendències, per veure que, malgrat que puguem ser crítics amb certs aspectes de com avança l'RSE, en general podem constatar que hi empreses convençudes que el futur de les empreses passa per l'RSE i, encara més important, que el present de les seves pròpies empreses incorpora l'RSE perquè creuen que sols així poden fer una empresa més sòlida, més ben gestionada, més apta per al futur.

Properes Jornades d'RSE

Avui toca diva, amb motiu de la presentació de Respon.cat pel territori, en col·laboració amb les Cambres de Comerç locals: